Veelgestelde vragen – Algemeen

Wat is een Birò?

Birò is een compacte en slimme, 100% elektrische City Car. Ontworpen om een bijdrage te leveren aan een bereikbare en leefbare stad. Als het perfecte alternatief voor de auto. Door de compacte afmetingen beweeg je schoon, flexibel en snel door het drukke stadsverkeer. Naast het gemak vooral ook héél leuk om te rijden.

Wat is de gedachte achter Birò?

Birò wenst het alternatief te zijn voor de auto in een steeds drukker wordende stad en wil graag bijdragen aan een duurzame en leefbare stad. Door de compacte afmetingen neemt Birò minder ruimte in binnen het straatbeeld, houdt het inwoners mobiel en is er meer ruimte voor openbaar groen. Bovendien is Birò 100% elektrisch en uitstootvrij, waardoor het bijdraagt aan een schonere en stillere leefomgeving. Een uniek Share platform maakt het mogelijk de voordelen van Birò te delen met buren, vrienden of collega’s.

Waar komt Birò vandaan?

Birò is bedacht door Matteo Maestri en ontworpen om een bijdrage te leveren aan een duurzame en leefbare stad. Het is een Italiaans product en wordt geproduceerd door de firma Estrima. Birò Nederland is de exclusieve importeur van Birò voor de Nederlandse markt.

Voor wie is Birò bedoeld?

Birò is bedoeld voor iedereen die zich schoon, flexibel en snel willen verplaatsen in de drukke stad of daarbuiten.

Waar mag ik mijn Birò parkeren?

Birò dient geparkeerd te worden op plekken waar een auto geparkeerd mag worden. Een Birò mag niet geparkeerd worden op het trottoir of een gehandicaptenparkeerplaats.

Waar mag ik Birò rijden?

Je moet je Birò op de rijbaan rijden. Het rijden met je Birò op fietspaden, autowegen, snelwegen en wegen die zijn gesloten voor langzaam verkeer is niet toegestaan.

Ik wil graag een offerte aanvragen?

Klik hier voor het aanvragen van een persoonlijke offerte of neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Wat is de levertijd van een Birò?

Wij leveren verschillende modellen uit voorraad. Neem contact met ons op voor meer informatie over de levertijd van jouw gewenste model.

Wat is de maximum snelheid van Birò?

De maximum snelheid van een Birò is 45 kilometer per uur.

Kan ik een proefrit maken in een Birò?

Het is mogelijk een gratis proefrit te maken. Dit kan na het maken van een afspraak bij één van onze stores in Amsterdam, Eindhoven of Rotterdam. Voor het maken van een proefrit dien je minimaal 18 jaar oud te zijn en in het bezit van een geldig autorijbewijs. Ben je ouder dan 24 jaar dan is een scooter rijbewijs voldoende.

Moet ik in het bezit zijn van een rijbewijs?

Als bestuurder dien je minimaal 16 jaar oud te zijn en in het bezit van een geldig scooterrijbewijs. De verzekeraar kan aanvullende voorwaarden stellen.

Hoe oud moet je zijn om een Birò te mogen rijden?

Voor het besturen van een Birò dien je minimaal 16 jaar oud te zijn en in het bezit van een geldig scooterrijbewijs.

Moet ik een veiligheidsgordel dragen?

Het dragen van een veiligheidsgordel in je Birò is verplicht.

Kan ik een Birò huren?

Wij richten ons alleen op de verkoop van Birò. Het is niet mogelijk een Birò bij ons te huren.

Is het mogelijk mijn Birò bij jullie te stallen?

Wanneer je voor langere tijd in het buitenland bent of geen gebruik maakt van je Birò, bestaat de mogelijkheid deze voor langere periode bij ons te stallen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Staat het antwoord op je vraag er niet bij en wil je meer informatie?
Neem contact met ons op, wij helpen je graag verder.

Staat het antwoord op je vraag er niet bij
en wil je meer informatie?
Neem contact met ons op,
wij helpen je graag verder.